1. Veiligheids- en domoticasystemen
  2. slimme thermostaat

De 10 beste slimme thermostaten vind je op Rudywoont.nl

Laatst bijgewerkt: 15 feb. 2024

Met de inzichten uit deze lijst kun je je huis energiezuiniger maken en kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen. Wil je weten welke slimme thermostaat voor jouw behoeften en budget het beste is? Lees dan verder om onze top 10 te ontdekken!

De 10 beste slimme thermostaten vind je eenvoudig op mijn website. Het kan soms namelijk erg handig zijn om een top 10 van de beste slimme thermostaten te hebben waar je de beste slimme thermostaat uit kunt halen. Zo voorkom je dat je zelf een lange tijd moet gaan zoeken naar de ideale slimme thermostaat want dit werk hebben wij al voor jou gedaan. Wij hebben vele slimme thermostaten vergeleken met elkaar en hieruit is de top 10 beste slimme thermostaten ontstaan. Voor jou alleen nog maar een koud kunstje om een van deze 10 goede slimme thermostaten uit te zoeken voor jezelf.

Het is voor mij van groot belang dat iedereen die op zoek is naar een slimme thermostaat  er eenvoudig eentje kan vinden. Door middel van een top 10 slimme thermostaten is dit allemaal gewoonweg een stuk makkelijker. Daarom is deze top 10 slimme thermostaten ontstaan, om het voor jou gemakkelijker te maken.

Best geteste slimme thermostaat - Top 10

Door onze uitgebreide slimme thermostaten vergelijking hebben we de slimme thermostaten die best getest zijn op een rijtje kunnen zetten.

Hieronder volgt een lijst van de top 10 beste slimme thermostaten van 2024.
Vergelijk
hier verschillende slimme thermostaten en kies de slimme thermostaat die het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Andere goede producten

1. tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ Inclusief 4 Slimme Radiatorknoppen.

Kies voor de tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ om je thuis comfortabeler te maken. Met deze bedrade kit kun je een bestaande bedrade thermostaat vervangen en 4 extra radiatoren bedienen. Het maakt echt verschil om te genieten van een aangenaam klimaat in je huis. De Slimme Thermostaat is eenvoudig te installeren. Je sluit de thermostaat aan op de bedrading van je huidige thermostaat. Daarnaast krijg je 4 Slimme Radiatorknoppen meegeleverd, waarmee je kamers individueel kunt regelen. Je kunt de temperatuur in elke kamer zelf aanpassen en zorgen dat je energiekosten laag blijven. Met deze starterskit ben je klaar om meer comfort en energiebesparing te creëren in je huis.

2. Netatmo Slimme Thermostaat Modulerend OpenTherm Cv-ketel.

De Netatmo Slimme Thermostaat Modulerend OpenTherm Cv-ketel is een eenvoudige manier om je verwarming te bedienen en energie te besparen. Het is een modulerende thermostaat waardoor je verwarming niet volledig gaat stoken als het niet nodig is. In plaats daarvan stookt de Cv-ketel geleidelijk naar de ingestelde temperatuur. Zo heb je een hogere efficiëntie en energiebesparing, wat ook goed is voor het milieu. De installatie is eenvoudig en je kunt de thermostaat ook bedienen met je mobiele apparaat. Deze app geeft een duidelijk overzicht van de kamertemperaturen en verwarmingskosten. Je kunt deze app ook gebruiken om de thermostaat in te stellen en te programmeren. Zo kun je de temperatuur in huis eenvoudig aanpassen, zelfs als je niet thuis bent.

3. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad.

De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad is een veelzijdige thermostaat die je kan gebruiken voor een aantal verschillende situaties. Het is ontworpen om de meest geavanceerde technologie te bieden om een comfortabel en energie-efficiënt thuisleven te garanderen. Het kan worden gebruikt om de temperatuur en luchtvochtigheid in elke ruimte te regelen. Het heeft een kleurendisplay en een intuïtieve gebruikersinterface die je kan gebruiken om de temperatuur in elke ruimte te zien en aan te passen. Deze slimme thermostaat is ook compatibel met verschillende slimme thuisapparaten, waaronder Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit. Dit betekent dat je de thermostaat kan bedienen met je stem, waardoor je energiebesparingen kunt realiseren. Je kan ook eenvoudig een temperatuurschema instellen voor je thermostaat met de gratis Lyric-app. Deze app maakt het ook mogelijk om de temperatuur van je woning te bekijken, zelfs als je niet thuis bent. De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad is een uitstekend alternatief voor een traditionele thermostaat. Het is gemakkelijk te installeren en je kunt het op afstand bedienen. Het is ook energie-efficiënt en heeft een intuïtieve gebruikersinterface. Met de gratis Lyric-app kun je ook je woning makkelijk beheren, waardoor je energie kunt besparen en comfortabel thuis kunt.

4. AVATO TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel- Inbouw -Thermostaat Via Wifi App besturing -stembediening.

Met de AVATO TUYA slimme thermostaat voor CV-ketel-Inbouw-thermostaat, heeft u de perfecte manier om uw verwarming te bedienen. De thermostaat is voorzien van een eenvoudig te gebruiken app, Smart Life, waarmee u de thermostaat kunt bedienen via uw mobiele telefoon. Daarnaast heeft u ook toegang tot het systeem via WiFi. Het is mogelijk om de verwarming op afstand te bedienen, zodat uw huis precies de juiste temperatuur heeft wanneer u thuiskomt. De thermostaat is ook voorzien van een stembediening. Met een eenvoudige uitspraak kunt u de verwarming aanpassen, om zo ervoor te zorgen dat uw huis altijd de juiste temperatuur heeft. De thermostaat is eenvoudig te installeren en te bedienen. U kunt er zeker van zijn dat uw verwarming altijd op de juiste temperatuur staat, zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen.

5. Slimme Thermostaat Water Verwarming Met Wifi App Besturing Stembesturing Alexa Google Thermometer Touchscreen.

Met deze slimme thermostaat voor waterverwarming kun je precies de temperatuur instellen die je nodig hebt. Het heeft een touchscreen voor intuïtief gebruik en het is compatibel met wifi, waardoor je het vanaf je smartphone of tablet kunt bedienen. Ook ondersteunt het stembesturing via Alexa of Google, waardoor je met je stem de perfecte temperatuur kunt instellen. Het heeft ook geavanceerde functies zoals een ingebouwde thermometer, die je precies kunt afstellen naar de temperatuur die je wenst. Hiermee kun je waterverwarming optimaliseren en je energiekosten verminderen. De slimme thermostaat heeft ook een energiebesparende modus, zodat je het watercomfort kunt verhogen zonder meer energie te verbruiken.

6. Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS.

De Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS is een must-have voor elke huiseigenaar. Deze slimme thermostaat verbetert het leven in huis door u te helpen bij het energiezuinig verwarmen van uw woning. Met deze thermostaat kunt u uw temperatuur instellen, vanaf een afstand bedienen en de verwarming automatiseren. Dit slimme apparaat is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het is voorzien van een kleurendisplay met meertalige ondersteuning, waardoor de bediening en het instellen van de temperatuur eenvoudig is. Daarnaast is de thermostaat voorzien van een geavanceerde technologie die uw stookgedrag leert, waardoor hij precies weet wanneer hij moet verwarmen en wanneer hij de temperatuur moet verlagen. De Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS is voorzien van een compatibiliteitschecker om de compatibiliteit van uw CV-ketel te controleren. Daarnaast is deze thermostaat compatibel met vele andere systemen, waaronder Nest Protect rookmelders en Nest Cam beveiligingscamera's. Zo kunt u gemakkelijk een slimme thuis creëren die is afgestemd op uw levensstijl.

7. tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant.

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant biedt u de meest geavanceerde technologie voor verwarming, zodat u meer comfort en besparingen kunt hebben. Met behulp van deze slimme thermostaat, kunt u gemakkelijk de temperatuur in uw huis op afstand bedienen en instellen, waardoor u meer comfort en controle krijgt. Met de slimme thermostaat kun je de temperatuur automatisch aanpassen aan de buitentemperatuur, aangezien je geen energie verspilt door onnodig te verwarmen. Je kunt ook je favoriete instellingen programmeren, waardoor je geen energie meer verspilt bij het verwarmen. Ook kun je je klimaatinstellingen aanpassen afhankelijk van je locatie, wat je meer flexibiliteit geeft. Bovendien heeft de Slimme Thermostaat V3+ een koppeling met Amazon Alexa, waarmee je je verwarming via stembediening kunt bedienen. Dit stelt je in staat om je verwarming eenvoudig in te stellen en te bedienen, zodat je nooit meer je thermostaat hoeft aan te raken. Met de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant krijg je dus meer comfort, meer controle en meer besparingen.

8. tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Bedrade variant.

De tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Bedrade variant is de perfecte oplossing voor iedereen die de warmte in huis optimaal wil beheersen. Met deze slimme thermostaat kun je altijd en overal de temperatuur instellen. Het is een eenvoudig te installeren systeem waarmee je de warmte in je woning kunt bedienen vanaf je tablet of smartphone. De bedrade variant heeft meerdere slimme functies waarmee je energie kunt besparen. Zo heeft de thermostaat een slimme bewegingssensor die detecteert of er iemand in de kamer is. Als er niemand in de kamer is, zet de thermostaat automatisch de temperatuur lager. Daarnaast heeft de thermostaat een slimme leerfunctie waarmee de thermostaat automatisch leert hoe je leefstijl is en de temperatuur daarop aanpast. De tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Bedrade variant is eenvoudig te installeren met behulp van een kabelverbinding. Met deze kabelverbinding kun je de thermostaat aansluiten op je ketel, waardoor je direct kunt genieten van de vele voordelen die de thermostaat te bieden heeft. Met de thermostaat kun je de warmte in je woning regelen door middel van je tablet of smartphone, waardoor je altijd en overal je woning op de perfecte temperatuur kan houden.

9. tado° Draadloze Temperatuursensor.

Met de Tado° Draadloze Temperatuursensor kun je een gezond en comfortabel binnenklimaat creëren in je woning. Deze sensor wordt draadloos uitgelezen en geeft je inzicht in de temperatuur in verschillende kamers waar je deze hebt geïnstalleerd. De Tado° Draadloze Temperatuursensor is eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen de sensor te activeren via de Tado° app. Zodra de sensor is geactiveerd, kun je deze draadloos uitlezen met je huidige Tado installatie. De sensor reageert direct op kamertemperaturen en stuurt de gegevens via Bluetooth naar je Tado apparaat. Daarnaast kun je de sensor gebruiken om de temperatuur van je airco of verwarming automatisch aan te passen, om zo energie te besparen. Met de Tado° Draadloze Temperatuursensor kun je daarnaast ook de luchtvochtigheid in de kamers meten. Door deze informatie te combineren met de temperatuurgegevens, kun je de luchtkwaliteit in je huis verbeteren. Zo creëer je een gezond en comfortabel binnenklimaat, zonder dat je hier extra tijd of moeite aan kwijt bent.

10. Bosch EasyControl slimme thermostaat (bedraad).

De Bosch EasyControl slimme thermostaat (bedraad) biedt u het gemak van slimme verwarming met een eenvoudig te bedienen touchscreen of de gratis EasyControl app voor Android of iOS. U kunt de temperatuur eenvoudig instellen met behulp van het display en de app, en ook met Ambient Light. U ziet direct met verschillende kleuren wanneer de temperatuur is veranderd: blauw als de temperatuur via de app is verlaagd. De Bosch EasyControl slimme thermostaat (bedraad) maakt het verwarmen van uw woning nog gemakkelijker. U kunt instellen dat de thermostaat uw huis verwarmt wanneer u thuiskomt, of dat hij een paar graden lager wordt ingesteld wanneer u 's nachts naar bed gaat. Dankzij de geavanceerde energiebesparende functies houdt de EasyControl de temperatuur constant in de gewenste stand, zodat uw energierekening omlaag gaat. Daarnaast heeft de EasyControl ook een vakantieprogramma, zodat uw woning op de juiste temperatuur blijft terwijl u weg bent.

Aan de slag met de top 10 beste slimme thermostaten

Deze top 10 van de beste slimme thermostaten is niet zomaar ontstaan. Ik ben aan de slag gegaan met verschillende deskundigen om de slimme thermostaat test uit te voeren. Daar komt dan weer een best getest slimme thermostaat uit. Op die manier krijgen we een duidelijk beeld van hoe de top 10 slimme thermostaten er ongeveer uit moet komen te zien.

Daarna zijn we de slimme thermostaten gaan vergelijken. De slimme thermostaten vergelijken doen we op basis van alles wat een slimme thermostaat kan en de kwaliteit ervan. Zo wordt er eenvoudig bepaald welke slimme thermostaat er wel handig is om aan te schaffen en welke je beter achterwegen kunt laten. 

De top 10 beste slimme thermostaten

De top 10 beste slimme thermostaten kun je eenvoudig hieronder vinden. De top 10 staat op volgorde van de beste slimme thermostaat. Het is wel goed om te onthouden dat dit voor iedere woning kan verschillen. De ene woning is namelijk de andere niet. Daarom kun je het beste zelf ook nog wat onderzoek doen.

De 10 beste slimme thermostaten zijn geselecteerd op basis van de mogelijkheden die de slimme thermostaat heeft. Daarnaast vond ik het gewoon erg handig om een plek te hebben waar je zo snel mogelijk een slimme thermostaat kunt vinden die bij je past. Zo voorkom je dat je een hele tijd moet gaan zoeken naar de vele diverse slimme thermostaten, ze moet gaan vergelijken en dan bepalen wat de beste keuze voor jou is.

Bekijk meer reviews

Veelgestelde vragen over de beste slimme thermostaten

De ene slimme thermostaat kan wat duurder zijn dan de andere. Daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die een slimme thermostaat heeft. Daardoor wordt er namelijk bepaald waarom de slimme thermostaat wat duurder is. Verder is het ook goed om te weten dat ik de dit niet bepaal. 

Ik zelf bepaal alle prijzen niet, omdat de slimme thermostaten worden verkocht door verschillende aanbieders. De aanbieders mogen zelf een prijs bepalen. Hier heb ik dan ook niets over te zeggen. Dit is precies de reden waarom de ene slimme thermostaat een stuk duurder kan zijn dan de andere.

Als je op mijn website kijkt, kom je een hele hoop verschillende ervaringen tegen. Het is daarom eens goed om je af te vragen waar deze slimme thermostaat ervaringen vandaan komen. Deze komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De ervaringen zijn namelijk geschreven door mensen die al eens eerder een slimme thermostaat hebben gekocht. 

Het is goed om eens tussen deze ervaringen te kijken, om erachter de te komen wat andere mensen van de slimme thermostaten vonden. Zo kun jij misschien makkelijker bepalen welke slimme thermostaat er bij je past en welke je het beste vertrouwt. Op de manier kun je een stuk eenvoudiger een keuze maken.

De beste slimme thermostaat voor je huis vinden lijkt soms wel een onmogelijke taak. Daarom heb ik de top 10 slimme thermostaten opgesteld. Aan de hand van de top 10 heb je de keuze uit 10 verschillende slimme thermostaten waar je uit kunt kiezen. Zo hoef je hier zelf niet een hele tijd naar te zoeken. 

Het is wel goed om zelf ook nog wat onderzoek te doen naar de slimme thermostaten zo weet je precies wat er wel en niet handig is voor je huis. Dit kun je het beste doen, omdat het ene huis niet hetzelfde is dan het andere huis.

Allereerst willen we benadrukken dat al deze 10 slimme thermostaten in dit overzicht goede slimme thermostaten zijn. Dus welke keuze je hier maakt, je doet een goede aankoop.

Echter, er is er altijd 1 die het beste scoort natuurlijk en in dit geval is de best geteste slimme thermostaat van 2024 deze: tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ Inclusief 4 Slimme Radiatorknoppen..

Tot slot over de best geteste slimme thermostaten van 2024

Het hebben van een slimme thermostaat heeft heel wat voordelen, zoals op afstand kunnen regelen en energiebesparing. Door de 10 producten te bekijken die in dit artikel besproken zijn, kun je zelf een keuze maken die het best bij je behoeften past. Wij hebben onze best gedaan om je hierbij te helpen door onderzoek te doen. Mochten er nog vragen zijn, aarzel niet om contact op te nemen. Het is heel belangrijk om een keuze te maken die past bij je huis, budget en energiebesparing. Als je de juiste keuze maakt, bespaar je geld op je energierekening en heb je het gemak van het regelen van je thermostaat op afstand. Je kunt ervoor zorgen dat je huis precies de juiste temperatuur heeft voor het moment dat je thuiskomt, waardoor je huis altijd aangenaam is. We hopen dat je hier wat aan hebt gehad en dat je nu een beter beeld hebt van welke slimme thermostaat het beste bij jou past. Wij hebben ons best gedaan om de keuze wat makkelijker voor je te maken. Mochten er nog vragen zijn, of als je meer informatie nodig hebt, neem dan contact met ons op.

Natuurlijk heb ik nog wel wat tips voor de top 10 slimme thermostaten om een goede keuze te maken. Een slimme thermostaat kopen doe je namelijk niet iedere dag. Je kunt dan het beste kiezen om hier wat meer informatie over te vinden in plaats van zelf steeds te zoeken. 

De beste tip die ik je kan geven is naar je eigen smaak kijken en kijk altijd naar inspiratie voordat je iets koopt. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en zo kun je voorkomen dat je eventueel in een huis woont waar jij je niet fijn voelt.

Disclaimer: Rudyreview.nl heeft geprobeerd alle reviews met zorg samen te stellen en ontvangt een kleine commissie bij  aankoop van een best getest product via de door ons geplaatste link naar de webshop. Rudyreview.nl is echter niet verantwoordelijk voor de producten zelf. Fouten op de pagina? Meld het ons!

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Leila
Leila

Ik ben Leila, een gepassioneerde recensent van woonproducten. Sinds mijn jeugd was ik gefascineerd door interieur en design. Nu deel ik mijn liefde voor meubels, decoratie en huishoudelijke artikelen via boeiende reviews. Met elk woord dat ik schrijf, streef ik ernaar anderen te inspireren en te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun huis. Mijn pad is bezaaid met ontdekkingen, positieve ervaringen en groeiende kennis op het gebied van woninginrichting. Ik geniet van elke recensie die ik schrijf en kijk uit naar het blijven delen van mijn passie met de wereld.