Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van digitale eigendommen en kunst. NFT’s vertegenwoordigen unieke digitale items zoals kunstwerken, muziek, en video’s, die niet onderling uitwisselbaar zijn. Bitavo, een populair Nederlands cryptocurrency platform, biedt gebruikers een toegangspoort tot deze opwindende markt. Hoewel Bitavo nfts zelf geen directe NFT-marktplaats heeft, maakt het platform het gemakkelijk om de benodigde cryptocurrencies te kopen die je nodig hebt om NFT’s op andere marktplaatsen te verkrijgen.

Wat zijn NFT's?

NFT’s, of Non-Fungible Tokens, zijn digitale eigendommen die gebruik maken van blockchain-technologie om eigendom en authenticiteit te verifiëren. In tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin, die fungibel zijn en onderling uitwisselbaar, zijn NFT’s uniek en niet uitwisselbaar. Dit maakt ze bijzonder waardevol voor het vertegenwoordigen van unieke digitale items zoals kunst, muziek en verzamelobjecten.

Waarom Bitavo gebruiken voor NFT's?

Bitavo is een vertrouwd en gebruiksvriendelijk platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het biedt lage transactiekosten, een breed scala aan ondersteunde cryptocurrencies en een veilige omgeving voor transacties. Hoewel je op Bitavo zelf geen NFT’s kunt kopen, kun je er wel de benodigde Ethereum (ETH) kopen, de meest gebruikte cryptocurrency voor NFT-transacties op platforms zoals OpenSea en Rarible.

Hoe koop je NFT's via Bitavo?

Account aanmaken

Om te beginnen, moet je een account aanmaken op Bitavo. Dit omvat het invullen van persoonlijke gegevens en het doorlopen van een identiteitsverificatieproces om te voldoen aan regelgeving en de veiligheid van het platform te waarborgen.

Geld storten

Na het aanmaken van je account kun je geld storten via verschillende betaalmethoden zoals iDEAL, SEPA-overboeking of creditcard. Kies de methode die voor jou het beste werkt en stort het gewenste bedrag op je Bitavo-account.

Cryptocurrencies kopen

Met geld op je Bitavo-account kun je nu Ethereum kopen. Ga naar de koop- en verkoopsectie, selecteer Ethereum, en voer het bedrag in dat je wilt kopen. Na de aankoop wordt het Ethereum aan je Bitavo-wallet toegevoegd.

Overzetten naar een externe wallet

Om NFT’s te kopen, moet je je Ethereum overzetten naar een externe wallet zoals MetaMask, die verbinding kan maken met NFT-marktplaatsen. Maak een MetaMask-account aan, kopieer het ontvangstadres en stuur je Ethereum vanuit je Bitavo-wallet naar MetaMask.

NFT's kopen op marktplaatsen

Met je Ethereum in je MetaMask-wallet kun je nu NFT-marktplaatsen zoals OpenSea of Rarible verkennen. Verbind je MetaMask-wallet met de marktplaats en begin met zoeken naar NFT’s. Volg de stappen op de marktplaats om een NFT te kopen, wat meestal inhoudt dat je een bod doet of de NFT direct koopt voor een vaste prijs.

Bitavo biedt een betrouwbare en eenvoudige manier om de cryptocurrencies te verkrijgen die je nodig hebt om NFT’s te kopen op gespecialiseerde marktplaatsen. Door een account aan te maken, geld te storten, Ethereum te kopen en dit over te zetten naar een externe wallet, ben je goed voorbereid om de wereld van NFT’s te betreden. Hoewel Bitavo zelf geen NFT-marktplaats is, maakt het platform het kopen van NFT’s toegankelijk en eenvoudig voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale kunst en verzamelobjecten.